Добредојдовте

ОХФ 2010

Правила
Сместување
Патување
Активности
Контакт

Пријатели и поддржувачи

ArchivesОхридски хорски фестивал 2023

Крајниот рок за пријавување е 15-ти јуни.
Листата на избрани хорови од првиот круг апликации е следната:

УЧЕСНИЦИ

  Хор Место
Star Мешан хор АРТЕП Орлова-Лутине
Star Камерен детски машки хор „Ајде да пееме“ Лоѓ
Star Канто Нацход Нацход
Star Хор на Колегиум Медикум Бидгошќ
Star Хор на медицинскиот универзитет во Лоѓ Лоѓ
Star Училишен хор „Кон пасионе“ Љублин
Star Новосадски камерен хор Нови Сад
Star Младински хор од Забрзе „Резонанс кон тути“ Забрзе
Star Детски хор Унисоно Брашов
Star Хор на политехничката академија од Гдањск Гдањск
Star Хор „Аколада“ Бидгошќ
Star Капела Чинквееклесиенсис Печуј
Star Камерен хор „Кантабиле“ Хранице
Star Громогласен локален анатерски состав Ужице
Star Хор на Вроцлавскиот медицински универзитет „ Медичи кантантес“ Вроцлав
Star Хор „Здланка“ Анкара
Star Детски хор „Тралала“ Чешки Тешин

ПРОГРАМА (краток преглед)

четврток, 24ти август 2023

 • 19.00 - 21.30   |   Отворање на фестивалот
  • Поздравен говор
  • Заедничко пеење
  • Настапи на отворено

петок, 25ти август 2023

 • 10.00 - 11.30   |   Концерт на духовна музика
 • 17.00 - 19.30   |   Натпреварувачки концерти

сабота, 26ти август 2023

 • 10.00 - 11.30   |   Поп концерт
 • 17.00 - 19.30   |   Натпреварувачки концерти

недела, 27ми август 2023

 • 10.00 - 11.30   |   Фолк концерт

понеделник, 28ми август 2023

 • 09.00 - 10.00   |   Конференција за хорско диригирање и интерпретација
 • 10.00 - 11.00   |   Натпревар: финале
 • 11.00 - 12.00   |   Доделување награди и затворање на фестивалот


* Програмата е прелиминарна и треба да се очекуваат измени.

Охридски хорски фестивал, Питу Гули 152, 6000 Охрид, Република Македонија

+389 70 836 696, ohridchoirfestival@yahoo.com

Развој: Александар Ѓорески