Добредојдовте

ОХФ 2010

Правила
Сместување
Патување
Активности
Контакт

Пријатели и поддржувачи

Archives

 

 СЛОБОДНИ АКТИВНОСТИ

 

 

Организациониот одбор со задоволство ќе понуди добар и интересен план учесниците да можат да ги истражат убавините на Охрид.

 

Ќе бидат организирани настани за собирање средства и ќе им бидат понудени на учесниците.

   

Трошоците за транспорт, влезниците и туристичките водичи треба да бидат покриени од страна на учесниците. Но, за учесниците на Фестивалот обезбедени се посебни цени со голем попуст.

 

 

 

 


Охрид - 7000 години цивилизација на едно место, лулка на духовноста и словенската писменост


Охридското езеро - едно од најстарите во светот


Охридската котлина - прекрасна природа и планини


Истражувајте ја културата, историјата и природата во Охрид и во околината -
Манастирот Св. Наум, Националниот парк Галчица и многу други места


Уживајте во пливањето на некоја од прекрасните плажи со безжичен пристап до интернет и кафулиња


Уживајте во забава на плажа, во дискотека или во некое од многуте кафулиња, дење или ноќе

Пробајте ја традиционалната македноска кујна и почусвтвувајте го ритамот на македонската традиционална музика


 


Охридски хорски фестивал, Питу Гули 152, 6000 Охрид, Република Македонија

+389 70 836 696, ohridchoirfestival@yahoo.com

Развој: Александар Ѓорески