Добредојдовте

ОХФ 2010

Правила
Сместување
Патување
Активности
Контакт

Пријатели и поддржувачи

Archives


Сместување

опис на опциите за сместување

Опција 1: Сместување во камп

Четворица во една приколка - приколките имаат два двојни кревети. Заеднички тоалети и тушеви. Во кампот има голем ресторан каде се организираат оброците. Кампот има сопстевна плажа и е опкружен со убава природа. Оддалечен e 2 километри од центарот на градот.


Опција 2: Сместување во приватни соби или студентски дом

Тројца или четворица во соба. Во секоја соба или бања со тоалет (во некои објекти може две соби да делат бања). Повеќето од овие објекти се во центарот или недалеку од центарот на градот. Блкску до нив има ресторани и супермаркети. Студентските домови обично се на подобра локација споредени со приватните објекти, но приватните објекти обично имаат многу подобри услови.


Опција 3: Сместување во подалечен хотел до 3 ѕвезди

или хотел од пониска категорија во градот

Тројца или четворица во соба. Има бања со тоалет во секоја соба. Хотелите од пониска категорија се во градот или близу до него, а хотелите со 3 ѕвезди со иста цена се подалеку од градот (до 15 km ), покрај езерото. Повеќето хотели се покрај плажа и секој има ресторан каде што се организираат оброците.


Опција 4: Сместување во хотел со 3 или 4 ѕвезди

Хотели со солидни услови. Ги исполнуваат сите стандарди за хотели од нивниот тип. Двајца или тројца во соба. Има бања со тоалет во секоја соба. Повеќето се наоѓаат на плажа или многу блиску до плажа, но одалечени се од градот неколку (3-5) километри. Опкружени се со убава природа.


Опвија 5: Сместување во хотел со 4 ѕвезди

Луксузни хотели. Ги исполнуват сите стандарди за хотели со четири ѕвезди. Двајца или тројца во соба. Се наоѓаат многу блиску до езерото и имаат сопствена плажа. Опкружени се со убави паркови и спортски терени.

Првите хорови што ќе се пријават за оваа опција ќе бидат сместени во хотелот Инекс Горица. Обично во овој хотел се одржуваат натпреварувачките, фолк и поп концертите.
__________________________


Најголемиот дел од сместувачките капацитети (хотели, хостели и кампови) се лоцирани блиску до езерото. Повеќето се на првата линија до брегот и имаат сопствени плажи. Повеќето располагаат со паркинг и нудат коплетна услуга - не треба да се носат перници, чаршави и слично.

Доколку претпочитате полуксузно сместување ви препорачуваме да ги разгледате опциите 4 и 5.

За хоровите од Македонија:
Цените за сместување се дадени во евра и треба да се претворат во денарска противредност согласно курсот на Народна Банка.

Во соработка со Министерството за култура на Република Македонија и Општина Охрид можно е на почетокот од годината на хоровите од Македонија да им бидат понудени поповолни услови за учество.


     
     
     

Охридски хорски фестивал, Питу Гули 152, 6000 Охрид, Република Македонија

+389 70 836 696, ohridchoirfestival@yahoo.com

Развој: Александар Ѓорески