Добредојдовте

ОХФ 2010

Правила
Сместување
Патување
Активности
Контакт

Пријатели и поддржувачи

ArchivesОхридски хорски фестивал 2024

Крајниот рок за пријавување е 15-ти јуни.
Листата на избрани хорови од првиот круг апликации е следната:

УЧЕСНИЦИ

  Хор Место
Star Хорот на Школата за применети уметности во Рига „Анима меа“ Рига
Star Младински хор „Аргентеус“ Сегедин
Star Хорот на Универзитетот во Бјалско-Бјала Бјалско-Бјала
Star Ораториски хор на катедралата Св.Марко „Канторес Санкти Марки“ Загреб
Star Женски хор „Домина“ од Тарту Тарту
Star Младински женски хор на Естонското радио Талин
Star Камерен хор „Иван Филиповиќ“ Загреб
Star Градски женски хор „Логос“ Швинојушче
Star Мешан камерен хор на КУД „Лола“ Сарајево
Star Хор на Бидгошката лекарска ко ора „Медичи Кантарес“ Бидгошч
Star Чешко младински хор „Ондрашек“ Нови Јичин
Star Хор Острава Острава
Star Турски фолк хор на Универзитетот Памуккале Денизли
Star Нагледен детски хор „Весна“ Виница
Star Хорот на средното училиште од Чанакале „Хусеин Акиф Терзиоуглу“ Чанакале
Star Вокална група „Смирна“ Скопје

ПРОГРАМА (краток преглед)

четврток, 22ри август 2024

 • 19.00 - 21.30   |   Отворање на фестивалот
  • Поздравен говор
  • Заедничко пеење
  • Настапи на отворено

петок, 23ти август 2024

 • 10.00 - 11.30   |   Концерт на духовна музика
 • 17.00 - 19.30   |   Натпреварувачки концерти

сабота, 24ти август 2024

 • 10.00 - 11.30   |   Поп концерт
 • 17.00 - 19.30   |   Натпреварувачки концерти

недела, 25ти август 2024

 • 10.00 - 11.30   |   Фолк концерт

понеделник, 26ти август 2024

 • 09.00 - 10.00   |   Конференција за хорско диригирање и интерпретација
 • 10.00 - 11.00   |   Натпревар: финале
 • 11.00 - 12.00   |   Доделување награди и затворање на фестивалот


* Програмата е прелиминарна и треба да се очекуваат измени.

Охридски хорски фестивал, Питу Гули 152, 6000 Охрид, Република Македонија

+389 70 836 696, ohridchoirfestival@yahoo.com

Развој: Александар Ѓорески